לק ג'ל
לק ג'ל- כל מה שרצית לדעת לפני התור הבא לקוסמטיקאית
כולנו אוהבות להרגיש מטופחות, ומדי פעם לפנק את עצמינו במניקור. מסתבר שאנחנו לא היחידות: כבר מלפני 5000 שנה נשים קישטו את ציפורניהן בזהב טהור. היום הטרנד קצת יותר נגיש וזול: קיימים סוגים שונים של לק בצבעים מגוונים, והשימוש בלק הפך להיות רווח יותר ויותר בעולם.
הלק בימינו
כיום ישנם שני סוגים של לק: אקרילי וג'ל. לק אקרילי הוא הלק הרגיל שהשתמשנו בו כבר אז כילדות קטנות. אותו הלק שמרחנו, וחיכינו ואז מרחנו עוד שכבה ועוד שכבה, עד שהמניקור נהרס (אלא אם כן אתן ממש סבלניות והצלחתן להימנע בשימוש בידיים כל היום). מאז ניסו לפתח נוסחה ללק שלא דורשת המתנה מרובה לייבוש, עד שלפני כעשור הגיעו לנוסחה שכבשה את עולם הקוסמטיקה: לק הג'ל.
מה ההבדל בין לק ג'ל לאקרילי?
לק אקרילי עשוי מחומר כימי הבנוי בצורת שרשראות, ניטרוצלולוזה, שמקורו בצמחים, ומומס בחומר אורגני נדיף. התקשות הלק תלויה בכמות הזמן הדרוש לחומר להתנדף ולהתמצק- לכן יש צורך להתאזר בסבלנות בשימוש בסוג זה. לעומת זאת, לק הג'ל הוא חומר, שעשוי מיחידות כימיות בודדות, ורק כשהלק נחשף לקרינת UV חזקה וממוקדת- המוקרנת ע"י נורה- הוא מתמצק.
שמעתי על קרינת UV!
נכון, הגיוני מאוד ששמעת. קרינת UV היא קרינה מסוכנת שמגיעה גם מהשמש, וכשאנחנו מורחים קרם הגנה על עצמינו אנחנו בין השאר עושים זאת כדי להגן על העור שלנו מקרינה זו. אז כן, הקרינה הזאת מזיקה, ואנחנו צריכים להיזהר ממנה.
האם זה אומר לא ללכת לקוסמטיקאית למניקור?!
לא בהכרח. ללק ג'ל יתרונות רבים:
-הוא חוסך זמן רב: מתייבש במהירות
-מחזיק לאורך זמן
-יציב ומאפשר ביצוע פעולות במוטוריקה גסה כמו שטיפת כלים ללא חשש שהלק יתקלף
אך ללק הג'ל חסרונות ואף סיכונים שיש לתת להם את הדעת:
-ההסרה אינה פשוטה ולרוב מצריכה חזרה לקוסמטיקאית להורדת הלק באמצעות מכשיר מיוחד.
-חשש מוגבר לזיהומים ופטריות
-קרינת הUV המוקרנת מהנורה עלולה להגביר תהליכי הזדקנות במקום החשוף, ואף להגביר את הסיכון לחלות בסרטן העור.
-הורדה ביתית של הלק דורשת השרייה ממושכת של הציפורניים באצטון דבר העלול לפגוע בעור מסביב לציפורן
אז מה עושים?
מומלץ לחזור לקוסמטקאית להוריד את הלק, כדי להימנע מפגיעה בציפורן. חשוב לוודא שהיא מחטאת את מכשיריה, ועובדת עם כפפות, על מנת להימנע מזיהומים שונים. מומלץ לנקוט באמצעים המגנים מפני קרינה הUV- כדוגמת שימוש בכפפות הגזורות באזור הציפורן, כך שעור הידיים לא ייחשף לקרינה, או לחלופין למרוח קרם הגנה על הידיים לפני המניקור.
רגע, כמה העסק הזה עולה בכלל?
תלוי באזור בארץ, ותק הקוסמטיקאית וסוג הטיפול:
מניקור ג'ל | 60-200 ₪ |
פדיקור ג'ל | 50-250 ₪ |
בקבוק לק ג'ל | 60-100 ש"ח |
מנורת UV | 30-700 ₪ |
עדיף לבד או אצל קוסמטיקאית?
תלוי באיזו תדירות את מעוניינת במניקור, ואם את חושבת שתהיי מרוצה מעבודה שאת עושה בעצמך. מניקור אצל קוסמטיקאית אמנם לא זול, אך אם את מתכננת לקבוע מניקור לעיתים רחוקות כנראה שפחות משתלם לרכוש נורת UV שמתאימה יותר לטווח הארוך, ולקים בצבעים, ועדיף ללכת לקוסמטיקאית. אם את חושבת שיש לך את העדינות, והסבלנות לעשות לעצמך את הטיפול, את לגמרי גם יכולה לעשות את זה בעצמך.
בואי אלינו!
אז אם את באמת רוצה לפנק את עצמך, מבלי להסתכן, או לפגוע בחיוניות העור והציפורניים את יותר ממוזמנת אלינו. אנחנו מציעות לך טיפולי מניקור ופדיקור ג'ל, במחירים נוחים, בצבעים ובסגנונות מגניבים או קלאסיים לבחירתך, עם הקוסמטיקאיות המנוסות והמקצועיות ביותר בסביבה. אנחנו מציעות אמצעי הגנה לפני הטיפול- כדוגמת כפפות קטומות או קרם הגנה ייעודי לידיים, וכן מקפידות על הסטריליות של מוצרינו. המטפלות שלנו מעניקות יחס חם, ומשתדלות להתאים את הטיפול לסגנון ולבקשת הלקוחה. מחכים לך!